Alltidnära

Hopp i coronatider samt dagens tips

Det har varit en enormt lång längtan efter mera vanlig vardag det senaste året som ni alla vet. Corona har hållit Sverige och världen i sitt grepp och nu har ändå hoppet tänts om frihet. Vaccineringen har påbörjats och vi hoppas att så många som möjligt tar det.  Om inte, kommer vaccinet ha svårt att ha den effekt som krävs för att få stopp på detta elände.

Många småföretagare och även större företag såklart har fått kämpa hårt för sin överlevnad.  Jag vill passa på uppmana dig som läser att köpa dina varor och tjänster från små företag i detta läge, för att hjälpa dem hålla sig över gränsen.

AlltidNära har varit igång sen starten juni -2020, inget utmärkt utgångsläge såklart men det har varit en mycket lärorik och spännande tid. Nya kundmöten och ovanliga tjänster som uppkommit just på grund av distans till våra nära och kära. Anhöriga, som genom mig, fått skänka lite tröst och glädje till sina åldrande föräldrar eller andra släktingar, bland annat via leverans av mat och dryck eller hjälp med video-samtal.

Att bära olika form av skyddsutrustning är något jag vant mig vid även om det är lite tyngre att andas när man storstädar med munskydd. Det kommer kännas som en befrielse för alla parter tror jag när det inte längre behövs bäras vid möten med andra människor. Vad betyder det att inte se hela ansiktet på den man pratar med eller ska hjälpa. Man ser inte ansiktsuttryck och det måste bli svårare att tolka vad den andra personen utstrålar tänker jag mig. När jag möter en ny kund visar jag alltid först hela mitt ansikte utanför dörren på rejält avstånd för att sen sätta på mig munskyddet innan jag går in hos dem, för att kunden ska se vem personen är bakom. Det har uppskattats av kunderna.

Här kommer dagens iskalla tips:

Om du vill kristallklara isbitar – koka upp vattnet först innan du sätter in isformen i frysen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *