Alltidnära

Guldkant i vardagen – vad är det?

När jag drog igång min firma för cirka 1,5 år sedan så var jag väldigt frustrerad över den situation som många äldre lever i idag. Många är ensamma och har anhöriga på långt avstånd, eller så har de inga anhöriga alls. Mina föräldrar och syskon bor i Finland och jag har inte möjligheten att finnas där i stort och smått regelbundet. Mina föräldrar närmar sig 85 år båda två, de kämpar med sin hälsa som andra pensionärer ofta gör i deras ålder, men de vill klara sig själva så långt det går.

Grundtanken med min firma är att ge kontrollen tillbaka till mina kunder, att DE bestämmer när var och hur saker ska göras, och framförallt vad. Det kändes så skönt när en kund sa ” vet du Pia, när det stod i din annons att vi gör det tillsammans, då kände jag att du var rätt för mig!”, och de orden gick rakt i mitt hjärta. Det var ju exakt det jag ville skulle ske, att de som annars inte velat ta emot hjälp nu kan tänka sig att göra det ihop med mig i alla fall.

Nu närmar sig Julen och det är en högtid som delar folket. Många, som jag, älskar allt som har med den att göra, men många känner inte att Julen är något att längta till. Extra viktigt just nu att skänka en tanke kring de runt dig nu under december, ibland räcker det med ett sms eller ett kort telefonsamtal för att någon ska bli glad. Jag försöker le och heja och titta folk i ögonen på promenaderna jag gör med min hund, och en del människor tycker säkert det är lite konstigt. Men för mig som är uppvuxen på landet är det självklart att göra så. Ibland kan ett leende från en främling göra någons dag.

Guldkant i vardagen- det är ju olika saker för olika människor och även beroende på i vilken livsperiod man befinner sig i. Är man småbarnsförälder så är säkert guldkanten i vardagen när ens föräldrar är barnvakt för en kväll, och är man tonåring så är guldkanten att få va ifred på sitt rum utan föräldrarnas tjat osv. I mitt liv är ett exempel på  guldkant att få sätta sig i soffan ensam och själv få välja tv-program, för hemma oss blir det oftast gemensamma tv-programtid för hela familjen under kvällstid. En annan guldkant för mig kan  vara att det finns varmvatten kvar när man själv ska duscha sist efter både make och tonårsdöttrar ????

För mina kunder tänker jag att guldkanten i vardagen ska vara att man får saker och ting gjorda men samtidigt att man får den sociala biten, en trevlig stund helt enkelt. Allt handlar om ens egna behov och vad man mår bra av.

I dagarna kommer en bilaga i Corren som heter ” Det Goda Livet” och där kommer även min annons finnas med. Jag hoppas att jag genom den ska kunna nå ut till fler kunder som kan tänka sig dela sin vardag med mig på olika sätt. Håll utkik du som är Corren-prenumerant!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *